Tips & Tricks maart 2017

Al eerder heb ik jullie laten zien hoe ik step-by-step mijn make-up doe! Dit was echt ontzettend leuk om te doen en zal dit ook zeker vaker gaan doen. Al even wil ik graag een blog schrijven over mijn nieuwe Smashbox palette en hoe ik deze gebruik, maar deze laat nog even op zich wachten. Neemt niet weg, dat ik op mijn eerste cursus weekend veel heb geleerd! Lees verder voor een aantal tips & trics!

Let’s be honest, ik ging niet als complete leek naar de cursus toe. Mijn vele tripjes naar de Douglas, de ICI en de Sephora hebben zeker hun vruchten afgeworpen. Ik raad ook iedereen aan; als je op zoek bent naar een nieuw product ga naar de winkel! Wees niet bang om advies te vragen, daar staan de medewerkers voor en vraag eventueel testers mee mocht je nog twijfelen. Ik heb door advies vragen en veel producten te testen nu een make-up tas waar ik ontzettend blij mee ben en ook stiekem een beetje trots op ben. Maar ook als je maar voor één product gaat, vraag advies! Toch geef ik jullie een aantal tips, sommige wist ik al en sommige niet:

  • Kleurcontrast! Wat ik zeker ook bij de cursus heb geleerd is het camoufleren van bepaalde kleuren in het gezicht. Neem altijd de tegenovergestelde kleur in de kleurencirkel om iets te camoufleren. Denk daarbij aan de standaard kleurencirkel. Het tegenovergestelde van blauw? Juist, oranje. Wat wil dit zeggen voor je make-up. De donkere cirkels onder je ogen zijn de maskeren met oranje. Het tegenovergestelde van rood? Groen! Dus, heb je rode plekken in je gezicht of bijvoorbeeld puistjes. Gebruik dan groen om deze te laten vervagen. Het is niet de bedoeling dat je er als Shrek uitziet, maar lichtjes aanbrengen maskeert al een hele boel roodheid. En door lichtoranje te gebruiken ziet je blik er meteen een stuk helderder uit. Gebruik dit vooral onder concealer en foundation.
Een voorbeeld van twee kleuren correctingssticks.
Groen en oranje
  • Afpoederen. Als je de kleur hebt gemaskeerd, met concealer en foundation het gezicht egaal hebt gemaakt dan is het tijd voor afpoederen! Het fijnste werkt het met een losse poeder zoals ik deze zelf vorige week heb gekocht van Estee Lauder (link naar product). Hiermee zorg je dat de kleine lijntjes in je concealer en foundation worden ‘gevuld’ en het gezicht dus nog egaler lijkt. Het zorgt voor fixatie in je make-up en onmisbaar in je routine. Begin altijd bovenaan je gezicht en werk losjes naar beneden met de poeder. Poeder nooit naar boven toe, op die manier worden kleine haartjes in je gezicht zichtbaarder.
  • Reinigingsritueel. Ik reinigde mijn gezicht altijd best goed, dat durf ik wel te zeggen. Echter, alles kan beter! Mijn reinigingsritueel is wel veranderd sinds de cursus omdat ik overtuigd ben van de werking. Ik reinig mijn ogen en lippen voortaan eerst met speciale remover voor deze twee gebieden. De huid rond deze gebieden is gewoon dunner en gevoeliger, dus belangrijk deze ook met enige voorzichtigheid te behandelen. Daarna masseer ik reinigingsmelk in op mijn huid en haal ik dit er af met een tissue. Als ik de hele dag foundation heb gedragen, gebruik dan als tussenstap ook nog een reinigingfoam en spoel deze af met water. Vervolgens breng ik tonic aan op een watenschijfje en haal ik deze voorzichtig over mijn gehele gezicht. Vooral dit laatste is erg belangrijk én deed ik eerst ook niet. De tonic haalt de laatste restjes make-up weg en sluit de poriën weer. Dat is belangrijk zodat niet de make-up in deze poriën komt. Vervolgens breng ik mijn dagverzorging aan, waarna ik verder ga met mijn make-up. In de avond breng ik dan eerst serum aan en daarna nachtverzorging.
  • Oogschaduw-werkvlak. Voor oogschaduw heb ik een simpele tip geleerd; leg de achterkant van je penseel naar je neus omhoog, zodat deze richting je oog gaat. De achterkant van je penseel komt dan naast je oog te liggen, alles vanaf daar tot aan de binnenkant van je oog is je werkvlak! Simpel en toch handig!
  • Blush/Bronzer. Waar ik in een eerdere post mijn opmerkingen had over het hele blush/bronzer verhaal. Is dit in de cursus mij ook weer verteld, deze twee producten draag je niet tegelijkertijd. Voor de leken onder ons: blush is ‘dat roze op je wangen’ en bronzer is ‘die bruine, glimmende poeder’. Bronzer is eerder een product dat je overdag gebruikt om er ‘sun-kissed’ uit te zien en een kleurtje te creëren op je gezicht.  ‘S avonds valt dit weg en dat is ook wel zo. Blush is eerder een product voor in de avond, omdat dit veel zichtbaarder blijft. Voor een dagmake-up is blush dus niet echt nodig, in de avond juist wel. Nu ben ik vrij verknocht aan mijn blush, dus ik zal hem niet zomaar uit mijn ritueel laten maar ga er wel mee experimenteren.

Er zijn ongetwijfeld meer tips en die zal ik ook altijd blijven geven! Heb jij een specifiek onderwerp waar je tips over zou willen? Laat het me weten en wie weet verwerk ik dit in een volgend blog!

Liefs, Sandy ♥