Step by Step

Met enige regelmaat krijg ik te horen; “Hoe doe jij jouw make-up?” of “Wat voor een producten gebruik jij dagelijks?”. Natuurlijk leg ik dat met alle liefde en plezier uit aan iedereen die het wil horen, maar zo werd wel het idee voor een nieuwe blog geboren! Een Step by Step uitleg van mijn make-up ritueel.. By Sandy natuurlijk!

Morgen is het dan zo ver, dan begint mijn opleiding! Ik ben best wel nerveus, maar ik heb er ook ontzettend zin in. Ik heb al de hele week energie voor tien en kan niet wachten om te beginnen. Maar ook denk ik wel eens:

“Wat als ik de slechtste van de klas ben?”

Gelukkig bedenk ik me dan snel dat ik de opleiding ga volgen om te leren en mijn techniek bij te schaven! Dus daarom; vol goede moed rijd ik morgen naar Rotterdam! Maar voor ik allerlei nieuwe dingen ga leren, ga ik vertellen (en laten zien) hoe ik mijn make-up doe! Voor dit alles reinig ik mijn huid uiteraard en maak ik gebruik van dagcrème. Here we go!

Stap 1: Primer! Ik zou mijn leven niet meer kunnen voorstellen zonder primer! Ik maak gebruik van verschillende primers van Smashbox maar op dit moment vind ik de Photo Finish Primer Oil van Smashbox de fijnste. Mijn make-up blijft de hele dag goed zitten en de foundation voelt een stuk prettiger op mijn huid. Ik doe een heel klein beetje op mijn hand en smeer deze op mijn gehele gezicht met draaiende bewegingen.

Smashbox
Zachtjes aanbrengen

 

 

 

 

 

Stap 2: Colour correcting. Voor de donkere kleuren onder mijn ogen gebruik ik de colour correcting stick van Dior. Ik gebruik de 2-in-1 Prime & Colour, kleur 200 abricot. Ook zonder verder foundation te gebruiken is dit product fijn. Als je hem lichtjes aanbrengt zorg je voor een direct frissere uitstraling. Daarnaast zit er een verzorging in die goed is voor de tedere huid onder de ogen. Ik smeer hem uit met mijn vingers.

Ook zonder foundation heel fijn!
Dior 200 abricot

 

 

 

 

 

 

Stap 3:  Foundation & concealer. Al jaren ben ik echt fan van de foundation en concealer van Estee Lauder. Ik kan het iedere dag dragen en het doet niks slechts met mijn huid. De foundation draagt prettig, licht en je voelt je niet ‘opgesloten’ in je eigen huid. In combinatie met hun concealer werkt het heel fijn. Ik heb een lichte huid van mezelf dus ik heb de lichtste kleuren die er zijn. Van de foundation gebruik ik de Double Wear Light (kleur 1.0 en 2.0), ik meng deze in de winter en in de zomer draag ik vooral 2.0. Van de concealer gebruik ik de Double Wear stay in place (kleur 01). De foundation breng ik aan met mijn Original Beauty Blender en de concealer met een kwast van Zoeva. Ik breng eerst de foundation aan en daar overheen de concealer.

Ik meng de foundation op mijn hand.
Verspreiden met de Beauty Blender
Blenden met de spons

 

 

 

 

 

 

Estee Lauder
Concealer verspreiden met de kwast

 

 

 

 

 

 

Stap 4: Na de foundation poeder ik het af met een grote kwast. De poeder die ik gebruik is van Dior. Om precies te zijn de Diorskin Nude Air Powder 020 Light Beige.

Door de poeder glimt je hoofd minder

 

 

 

 

 

 

Stap 5: Bronzer! Ooit zei iemand: “Je draagt toch geen bronzer en rouge tegelijk!?” Nou, ik wel! Ik vind het een toevoeging aan je gezicht. Het ziet er daarom iets meer ‘sun kissed’ uit. De bronzer gebruik ik van Estee Lauder, Bronze Goddess Powder Bronzer light. Je brengt deze aan op de plekken waar de zon je gezicht raakt.

Bronzer!
De plekken voor bronzer: je voorhoofd, kaaklijn, puntje van je neus en je kin. Lichtjes aanbrengen.

 

 

 

 

 

 

Stap 6: Contouring. Sinds een week ben ik mijn eerste stappen aan het zetten in de wereld van contouren. Ik vind het nog best lastig! Ik heb de contour kit van Smashbox gekocht en ben dus nog aan het experimenteren. Het zorgt wel voor een dosis humor want ik vind nog steeds dat ik er uit zie als een acteur uit de Lion King musical! Ik gebruik de Contour Stick Trio en bij deze ‘pennen’ wordt een boekje geleverd met makkelijke uitleg! Ik blend de contourstrepen weer met mijn Beauty Blender.

Contouring!

 

 

 

 

 

Stap 7: Na het contouren ga ik aan de slag met mijn ogen. Ik gebruik van Smashbox het Full Exposure Palette. Ik breng een lichte kleur aan in mijn arcadeboog en een donkere kleur in de buitenste hoeken van mijn oog. Ook gebruik ik dit plalette om het lijntje te trekken als eyeliner. Ik gebruik de matte kleuren vandaag. Dit verschilt uiteraard per dag en de outfit die ik voor die dag in gedachte heb. Ik zal in de toekomst een uitgebreidere blog schrijven over oogschaduw.

Smashbox!
Met de kwasten van Zoeva uiteraard!
Matte kleuren vandaag!

 

 

 

 

 

 

Stap 8: Net onder mijn wenkbrauw breng ik een highlighter aan van Smashbox. Ik gebruik daar voor de Halo Highlighting Wand kleur Gold. Overigens tik ik mijn kwasten altijd af op mijn hand, dit ter voorkoming dat er veel oogschaduw op de rest van mijn gezicht beland.

Hallo Highlighter!
Voor de eyeliner gebruik de zwarte oogschaduw.

 

 

 

 

 

 

Stap 9: Mascara + wenkbrauwen! Mijn mascara heb ik al eerder aangeprezen. De mascara van Estee Lauder is mijn absolute favoriet. Ik heb de Sumptuous Extreme mascara. Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik Anastasia Brow Gel, kleur Caramel.

Estee Lauder
Van mezelf heb ik volle wenkbrauwen dus ik gebruik gel voor wat meer kleur

 

 

 

 

 

 

Stap 10: Als er oogschaduw op mijn wang is gevallen, haal ik dit voorzichtig weg met een grote kwast. Eventueel breng ik nog lichtjes wat concealer aan, maar meestal niet. Hierna ga ik verder met mijn rouge en highlighter. Voor mijn rouge gebruik de Dior Diorblush, kleur 676 Coral Cruise. Voor mijn highlighter gebruik ik Smashbox Fusion Soft Lights, kleur Baked Starburst. Ik heb vier verschillende highlighters die ik ook verschillend gebruik. Deze highlighter is in poedervorm en breng ik aan met een Fan Brush van Zoeva.

Blush breng ik aan op de jukbeenderen. Nooit verder dan de pupil en nooit verder onder de lijn van de neus.
Highlighter breng ik aan boven de jukbeenderen, neusbrug en klein beetje op mijn kin.

 

 

 

 

 

 

 

Stap 11: Bijna klaar! Om mijn gezicht af te maken gebruik ik een setting spray. Met deze setting spray zet ik mijn make-up ‘vast’ maar het voelt heerlijk verfrissend aan op mijn gezicht. Ook om tijdens de dag even een boost te geven aan je make-up is het fijn. Ik heb altijd een mini versie van deze spray in mijn tas. Ik gebruik de setting spray van Smashbox, de Photo Finish Primer Water. Ik doe dit juist voor mijn lipstick om mijn lippen iets meer te hydrateren voor ik lipstick aanbreng.

Ogen dicht en spray!

 

 

 

 

 

Stap 12: Lippen! Lipstick kiezen vind ik altijd heel lastig. Is misschien gek maar ik moet het echt ‘voelen’ bij een kleur. Voor vandaag ga ik voor Charmed van Estee Lauder Pure Color Envy Shine. Deze kleur heb ik ooit gekocht in Londen en iedere keer als ik hem op doe, moet ik denken aan die reis. Ik ben dus sowieso fan. Daarnaast vind ik de kleur warm en staat die goed bij de bruine oogschaduw tinten. Ik gebruik een warm, rode lipliner van Estee Lauder om te lipstick de hele dag op zijn plek te houden. Ik heb de Double Wear Stay-In-Place contourpotlood in kleur 06 Apple Cordial.

Lipliner zorgt ervoor dat liptstick niet buiten je lijnen komt
Charming Charmed
Van dichtbij

 

 

 

 

 

 

Zo! Nu ben ik klaar voor het eindresultaat!! Een groot verschil met het begin!!

Begin
Eindresultaat
Ready for the day!

 

 

 

 

 

Laat vooral weten wat je er van vindt! Vind ik zeker leuk om te lezen!!

Liefs, Sandy ♥

 

9 antwoorden op “Step by Step”

 1. Leuk om te zien Sandy. Kan ik nog een hoop van leren. Xxx

 2. Nou! Na deze uitgebreide uitleg kunnen we aan de slag San!
  Je zult vast over een tijdje dingen toch anders gaan doen na de opleiding, maar ook nu al zie je er altijd mooi en verzorgd uit!
  Heel veel succes in Rotterdam! ??

 3. Super leuk Sandy !!!
  Heel duidelijk en uitgebreid.
  Veel succes ?

 4. Snady Tutorials…
  The Higher The Wing, The Closer To God.

  Heel veel plezier morgen! Zet hem op!

 5. Hey Sandy,

  Superleuk dat je een blog bent begonnen! Net als de ‘(g)olden days’ in Cheltenham, maar dan bigger and better 😉

 6. Wow… Pretty cool Sandy… Now I have an idea what I have to do for a proper makeover of my “morning self”.
  😉

 7. Deze blog is uitgebreid genoeg om nog iets van te leren 🙂

  Heel veel succes morgen en op naar Rotterdam !

  x

Reacties zijn gesloten.