Sandy en Sally

Hallo allemaal!

Een tijd terug heb ik een nieuw merk nagellak ontdekt, en dat wil ik nu graag met jullie delen! Vrouwen en nagellak, in veel gevallen blijft het een haat-liefde verhouding! En dat heb ik ook! Een goede kleur vinden, lakken met links terwijl je rechts bent, niks aanraken in het uur daarna en bidden dat je nergens tegen aan stoot! Maar wie mooi wil zijn… en het maakt je handen wel ‘af’. Daarom ben ik nu ook zo blij met deze nieuwe ontdekking!

Ik vind gekleurde nagels echt een toevoeging aan je handen. Het maakt je sieraden mooier, ziet er altijd verzorgd uit en complimenteert kleding en make-up. Maar, wat.een.gedoe! Ik ben rechtshandig, en dan is met links lakken een hele uitdaging! Maar aan het eind van deze blog zal ik wat tips geven. Eerst de nieuwe ontdekking; Sally Hansen!

Ik heb inmiddels zes kleuren en de topcoat van de Sally Hansen Mircacle Gel nagellak lijn. Ze promoten het als gellac nagellak zonder lamp. Met gewoon zonlicht hard de lak uit. Hier onder de kleuren die ik heb:

links: 411 Ba-Bloom
rechts: 470 Red Eye
links: 365 S-teal the Show
rechts: 247 Little Peony
links: 480 Wine Stock
rechts: 660 Terra-Coppa

Ik ben erg tevreden over de nagellak. De twee weken die zij aangeven dat het blijft zitten heb ik echter nog niet bereikt. Maar zeker een week blijft de nagellak mooi. Een van de grootste voordelen; het is ontzettend snel droog! Twee lagen kleur (step 1) en een laag top coat (step 2) en binnen half uur ben je ‘good to go’. Ik ben altijd nog wel een beetje voorzichtig maar het is echt droog. Door de topcoat geeft een mooie glans en de kleuren zijn goed dekkend.

Dit is mijn laatste nieuwe kleur

Ik heb ook de topcoat aangeschaft en ik heb ook echt het idee dat de nagellak daardoor langer blijft zitten. Ik merk wel dat wanneer ik de lak in de avond opbreng, hij minder goed uithard en ik soms na het slapen wel oneffenheden zie. Overdag met zonlicht gaat het echter heel snel!

De topcoat, step 2!

De flesjes (kleur en topcoat) kosten € 11,99 maar zijn redelijk vaak in de aanbieding. Op dit moment zijn ze bijvoorbeeld € 7,50 bij de kruidvat en onlangs 1+1 gratis bij de Etos. Ook zijn ze te koop bij de ICI Paris en de Douglas en ik merk dat ze overal wel verschillende kleurtjes hebben. Dus dat is tof!

Dan nog een aantal nagellak tips van mij:

1. Zorg dat je minstens een half uur na het lakken niks ‘moet’. Geen drinken pakken, naar het toilet of haren föhnen. Pak een aflevering van je favoriete serie op Netflix erbij en laat de nagellak uitharden.

2. Zorg dat je vooraf je nagels mooi hebt gevijld en de nagelriemen terugduwt.

3. Wil je dat je nagellak wat sneller droogt? Hou ze even onder de kraan als de topcoat er zo’n 5 minuten opzit. Laat het water zacht lopen over de lak. Klinkt raar, het spoelt het er niet af. Doordat het water daarna natuurlijk opdroogt, droogt de nagellak sneller meer.

Op deze manier
Niet afdrogen uiteraard, maar in de lucht laten drogen.

4. En nu de raarste tip: lik aan je nagellak! Begrijp me niet verkeerd, het is niet zo dat ik het lekker vind smaken. Stel dat je in alle voorzichtigheid toch stoot of een kras in je lak krijgt is dit de oplossing! Haal je tong zachtjes over de nagellak en de beschadiging verdwijnt echt als sneeuw voor de zon. Natuurlijk niet met compleet natte nagellak maar met lak na 5/10 minuten kan dit prima. Ik doe het, en werkt geweldig! En geen angst, de nagellak geeft niet af op je tong en je proeft er niets van!

Raar maar waar..

Ik hoop dat jullie ook Sally eens een kans geven! Ik ben fan! Laat me weten welke kleuren jullie mooi vinden!

Liefs, Sandy ♥