Gevorderden cursus, de rest van de weekenden!

Nog nagenietend van mijn examen en diploma, wil ik jullie toch meenemen in de rest van mijn weekenden in Rotterdam. Ik heb namelijk ontzettend veel geleerd en ben trots op de behaalde resultaten.

Een ding voor op gesteld, ik heb een ontzettend leuke tijd gehad tijdens mijn opleiding! Maar eerlijk, ik ben ook stiekem blij dat het klaar is. Volle weekenden een cursus volgen in Rotterdam naast je baan is best zwaar. Het was een intensieve cursus met theorie en praktijk. Het feit dat de lerares top is en mijn medecursisten ontzettend leuk, maakt dat het wel een stuk makkelijker wordt! We hebben hard gelachen tussen het harde werken door en ook als het was minder ging, elkaar gesteund.

Waar ik op de eerste dag dacht; hoe ga ik dit ooit tijdens het examen doen! Had ik er op de laatste dag best veel vertrouwen in. En terecht, want zoals jullie eerder konden lezen: ik ben geslaagd!

Ik ga niet per weekend vertellen wat we hebben gedaan maar zal een korte opsomming geven van de technieken:

  • Verschillende oog corrigeren technieken. Hoe ga je om met bolle ogen? Met ogen die dicht bij elkaar staan of juist ver uit elkaar. Ontzettend gaaf om te zien wat er met make-up allemaal kan op dat gebied!
  • Shapen en strobing. Een gezicht vervormen naar een perfecte ovale vorm. En met glas de ‘mooie punten’ highlighten.
  • Make-up technieken door de eeuw heen. In de jaren ’20 is de basis gelegd voor de bekende Smokey Eye bijvoorbeeld! Om dus de basistechnieken goed te begrijpen, moet je weten waar het vanaf komt.
  • Facecharts maken. Met make-up tekenen op papier om een goede voorstelling te maken van een make-up.
  • Moodboards maken.
  • Een uitbreiding van de bruidsmake-up.
  • Gekleurde Smokey Eye.
  • Werken met glitters! (hierin stond ik zelf model!)

Ik heb verschillende modellen in mijn stoel gehad, en daar ben ik blij om! Geen enkel gezicht is het zelfde en zo blijf je oefenen om te gaan daarmee. In het laatste weekend gingen Sanne en Esmaa mee als mijn persoonlijke model, ontzettend gaaf! Op Esmaa heb ik ook de eerste keer mijn examenlook mogen proberen. Jullie zullen zien dat het uiteindelijk bij mijn examen er heel anders uitzag, puur omdat het verschillende types vrouw zijn. Het leukste is om mijn resultaten te zien toch? Dus ik ga hier onder verschillende foto’s laten zien!

Werken met glittermake =-up!
Glitters en een wing!
Ombre glitterlippen.
Met Eva en Elmira, mijn medecursisten
Eva haar ogen met bruin/goud
Elmira haar ogen met grijs/roze
Een selfie tussendoor moet kunnen! Overigens was ik zelf vaak totaal make-up loos op de cursus!
Met zijn alle oefenen op facecharts!
Facecharts maken!
Wing bij Sanne!
Prachtige Sanne met een sexy look!
De wing van net, omgetoverd naar een subtielere avond-look met rode lippen
Model Esmaa mee op de laatste cursus dag!
Kusje voor mijn modellen!
Zilveren dag look
Zachte look
Transformatie naar een donkere, avondlook
Wing met zwarte glans
Doorgetrokken wenkbrauwen voor een strenge look
Streng of niet, ze blijft een beauty

Hopelijk hebben jullie genoten van de foto’s! Ik heb er in ieder geval van genoten de modellen op te maken!

Ik heb mijn cursus gevolgd aan de Welness Academie, locatie Rotterdam. Mijn lerares was Aarti Bihari. Ik had mij geen fijnere opleiding en lerares kunnen wensen. Ik heb ontzettend veel geleerd en ga deze kennis meenemen in mijn werk. Als je op zoek bent naar een opleidingsinstituut voor allerlei soorten opleidingen qua welness, vind ik hen  echt een aanrader! Kijk ook een op hun website voor de mogelijkheden! Data en locaties genoeg! Voor vragen, mag je mij altijd benaderen natuurlijk!

Liefs, Sandy ♥