Geslaagd!

Na alle inspanningen, drukte en stress kan ik eindelijk zeggen; ik ben geslaagd!! Vanaf nu een volleerd Visagist met mijn diploma op zak. De weg er naar toe was wel redelijk stressvol maar wat ben ik trots op het resultaat! Lees verder over de examendag en het eindresultaat!

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, mijn examen! Al weken was ik er mee bezig. Welk thema ging ik kiezen? Hoe ga ik dat thema uitwerken? Gelukkig kan ik redelijk vertrouwen op mijn creatieve kant en dus was ik er vrij snel uit! Ik koos het thema van de film ‘The Black Swan’. Een thriller met een balletthema waarin een vrouw een witte en zwarte zwaan portretteert. Aangezien ik mijn blonde vriendinnen Rozan en Ilona mocht lenen voor mijn examen vond ik het juist leuk hen in tegenovergestelde kanten van een thema op te maken. Rozan wordt de witte zwaan, een extreme versie van een dag make-up. Ilona wordt de zwarte zwaan, een extreme versie van een avond/feest make-up.

Voor het examen moesten wij ook twee moodboards en twee facecharts voor de modellen maken. Dit om zo een beeld te geven aan je thema. Hier onder mijn twee moodboards:

De witte zwaan
De zwarte zwaan

Het maken van facecharts is overigens echt mijn nieuwe hobby! Kleuren voor volwassenen met make-up! Zo tof om te doen. De gedachte achter de facechart en moodboar is dat een fotograaf een beeld krijgt van jouw doel met de make-up. Voor jezelf is de facechart een spiekbrief van welk idee jij voor een make-up had. Ik heb in ieder geval heel wat avonden doorgebracht met al mijn make-up uitgestald en druk met tekenen:

Druk bezig met tekenen!

Hier onder mijn facecharts voor mijn examen:

De witte zwaan
De zwarte zwaan!

Zoals jullie zien, er was heel wat voorbereiding nodig voor die dag überhaupt begon! Die dag verliep goed, ik was een beetje zenuwachtig door de tijdsdruk maar het ging erg goed. Het scheelt dat ik een paar dagen ervoor op mijn modellen had geoefend. Ik wist wat me te doen stond en het was nog een kwestie van uitvoeren. Natuurlijk loop je tegen dingen aan die niet helemaal goed gaan (ongelijke wenkbrauwen bijvoorbeeld), maar ik was relaxed. Bij de witte zwaan nog de toevoeging van witte eyeliner gedaan spontaan (op aanraden van de lerares) en ik was super blij met het resultaat!

Er zijn ook professionele foto’s gemaakt door een fotograaf en die foto’s krijg ik later. Deze zal ik dan ook toevoegen aan mijn portfolio. Voor nu wil ik jullie de foto’s laten zien die ik zelf heb gemaakt met mijn camera! Het resultaat van mijn examenopdracht, de witte & zwarte zwaan!!

Beide zwanen!
Alle lof voor mijn modellen! Ilona en Rozan!
De witte zwaan!
Rozan als prachtig model
De zwarte zwaan
De zwarte zwaan met extreem aangezette wenkbrauwen
Ontzettend blij met mijn modellen!

Uiteindelijk was het dan zo ver! Het moment van de waarheid en gelukkig na een dag inspanningen, was ik geslaagd!

Diploma uit handen van mijn lerares, Aarti!
De gehele examengroep!

Iedereen bedankt voor alle steun! Ik zal snel nog een blog plaatsten over de rest van de cursus met foto’s van mijn oefeningen!

Alle lof voor mijn modellen Rozan & Ilona. En ook alle lof voor mijn lerares, Aarti! Zonder haar was ik nooit zo ver gekomen! Daarnaast wil ik mijn medecursisten, Eva, Elmira en Cora bedanken voor de steun die we aan elkaar hebben gehad en de vele app-sessies om examenstress te delen!

Liefs, Sandy ♥

7 antwoorden op “Geslaagd!”

 1. Wauw Sandy dat ziet er echt heel mooi uit. Gefeliciteerd met je nieuwe diploma. ??

 2. Super gedaan Sandy !!!
  Van Harte Gefeliciteerd met dit resultaat .
  Prachtig meid
  ???

 3. Wat lief! Ook ik ben super trots op jou! Gaaf thema en keurig uitgewerkt!! Ga zo door! Liefs Aarti xxx

 4. Super meis! Was gezellige dag en je hebt het super gedaan. Ben ook zeker trots! Xx Ilona ?

 5. Ah super leuk! Was een gezellige dag, ik ben trots op je xx

Reacties zijn gesloten.