Eerste cursus weekend!

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, mijn opleiding begon! Door de sneeuw en op spekgladde wegen richting Rotterdam. Ontzettend vroeg vertrokken want natuurlijk want ik wilde niet te laat komen! Twee volle dagen cursus en dan zou de Basis Visagie al voorbij zijn. Ik had er ontzettend veel zin in!

Het vinden van de locatie was ontzettend gemakkelijk, bij Veenendaal de A12 op, deze helemaal volgen en bij Rotterdam er weer af. Het sneeuwde de hele weg maar dat mocht de pret niet drukken. Rond half 10 was ik er dan, helemaal enthousiast, bepakt en bezakt met tassen vol make-up, verzorging, handdoeken en pen + papier. Ik was een heuse make-up-student-nerd! De eerste indruk van de groep was leuk en divers! Allerlei achtergronden en verhalen waarom iedereen de cursus wil volgen en iedereen had er zin in!

Op zaterdag leerde we de eerste stappen van de verzorging en reiniging van de huid. Ondanks dat ik mezelf geen complete leek vind, heb ik zeker het een en ander geleerd! Je ging oefenen op elkaar en zo leerde je ook je partner een beetje beter kennen. In het begin was ik echt wel zenuwachtig, je komt zo dicht in iemands ‘aura’ dat is toch soms wel wennen. Na een paar uur merk je hier echter al niks meer van en ga je lekker aan de slag! Na de reiniging gingen we aan de slag met concealen en foundation! De lerares vroeg zich af of er voor mij wel een goede foundation was aangezien ik zo licht van huid was, maar gelukkig ook voor mij was een een foundation te vinden. Helaas wel van MAC, daar ben ik niet zo’n fan van maar ok, ook ik kon ‘geplamuurd’ worden. Daarna een dag make-up aangebracht en ondertussen veel theorie.

Mijn ‘workplace’
Iedereen naast elkaar
Best professioneel toch?

Op zondag gingen we verder waar we waren gebleven. Een dag make-up transformeren naar avond make-up, mascara en eyeliner aanbrengen. Vooral dat laatste vond ik erg moeilijk om te doen bij iemand anders maar nu goede, bruikbare tips gekregen. Alleen een ding; een potlood aanbrengen in iemand anders haar waterlijn (het witte lijntje net onder en boven je ogen) is echt eng! Dat zal ik nog veel moeten oefenen gok ik! Daarna ging we verder met Smokey Eyes! Ik was altijd van mening dat Smokey Eyes veel te heftig voor mij waren, maar toen eenmaal een oog was gedaan vond ik het toch wel erg leuk om te zien. Niet iets voor even snel naar de supermarkt maar voor een fotoshoot, super leuk! Er werd vanwege de tijd steeds maar een oog opgemaakt, maar ik zal twee foto’s laten zien van mijn ene Smokey Eye. Kleine kanttekening, dit heeft mijn partner dus gedaan aangezien ik haar heb opgemaakt.

Smokey!
Smokey links en avondmake-up rechts

Daarna gingen we verder met de bruidsmake-up. Ik heb daar geen foto van van mezelf, ik heb alleen mijn partner opgemaakt. Jullie geloven het niet, maar ik koos er voor om liever haar op te maken en zelf zonder make-up naar huis te gaan! Zo kon ik nog mooi even oefenen!

Ik heb zo ontzettend genoten van dit weekend en ook veel geleerd. Ik kijk er heel erg naar uit in maart verder te gaan met de cursus voor gevorderden. Ik neem aan dat ik dan ook meer voor een uitdaging sta, aangezien ik dan allerlei nieuwe technieken ga leren! Ik vind het echt heel erg leuk om te doen en krijg er ook veel energie van. Kan niet wachten om verder te gaan! Ik moet wel nog veel oefenen de aankomende tijd, dus als je een keer proefkonijn wilt zijn laat het vooral weten!

Mijn certificaat Basis Visagie is in ieder geval binnen, op naar deel twee!!

Liefs, Sandy ♥

2 antwoorden op “Eerste cursus weekend!”

  1. Leuke blog. Je bent veel met make up bezig, en dan valt er nog zooooo veel te leren! Ben benieuwd naar je vorderingen en je tips! Wellicht kun je een beauty tip geven in elke blog? Iets wat je niet wist, maar groot effect heeft? Ben nieuwschierig. ♥️?

Reacties zijn gesloten.